Αν θέλουμε να προσθέσουμε στον ιστότοπο ή στο ιστολόγιό μας στοιχεία που να τα κάνουν πιο ελκυστικά στους επισκέπτες, μεταξύ των οποίων και οι μαθητές μας, το http://www.coolwidgetsgadgets.com μπορεί να μας βοηθήσει αρκετά. Διαθέτει μια μικρή αλλά ωραία συλλογή από εντυπωσιακά flash ρολόγια, ημερολόγια και παιχνίδια, τα οποία μπορούν να δώσουν μια διαφορετική νότα στη σελίδα μας (το παραπάνω ρολογάκι είναι από εκεί).
Για χρήση στο blogger.com ιστολόγιό μας: κατεβάζουμε το συμπιεσμένο αρχείο που θέλουμε και το αποσυμπιέζουμε. Στον φάκελο που προκύπτει από την αποσυμπίεση βρίσκουμε συνήθως ένα .swf αρχείο και ένα αρχείο με οδηγίες/κώδικα. Αντιγράφουμε το κομμάτι κώδικα που μας ενδιαφέρει (π.χ. <embed> ... </embed>) και στην επεξεργασία ανάρτησης πατάμε στην καρτέλα "Επεξεργασία HTML", όπου επικολλάμε τον κώδικα.
Καλή διασκέδαση!

Comments (2)

On 23 Αυγούστου 2011 στις 2:08 μ.μ. , Unknown είπε...

Ωραία σελίδα. Την επισκέφτηκα και μου δόθηκε η ευκαιρία να εξερευνήσω και άλλες σχετικές με gadgets για ιστολόγια. Το ερώτημά μου είναι το εξής: πώς αυτά τα εντυπωσιακά ρολόγια ημερολόγια κλπ. μπαίνουν στην δεξιά πλευρά του ιστολογίου ώστε να είναι διαρκώς εμφανή και όχι μόνο σε συγκεκριμένη ανάρτηση.

 
On 25 Αυγούστου 2011 στις 11:41 π.μ. , tsiburi είπε...

Φαντάζομαι, αν χρησιμοποιήσεις ένα html gadget με τον κώδικα που παίρνεις, δε θα έχεις πρόβλημα.