Για τα video από το YouTube υπάρχουν πολλοί τρόποι μετατροπής και αποθήκευσης. Αν δεν θέλουμε όμως να εγκαταστήσουμε κάποιο πρόγραμμα στον Η/Υ μας ή αν μας αρέσουν οι απλές και αυτοματοποιημένες λύσεις, υπάρχει το www.sose.gr. Αφού αντιγράψουμε από το YouTube τη διεύθυνση με το βίντεο που μας ενδιαφέρει, το επικολλάμε στο ειδικό πεδίο του sose.gr και κατόπιν επιλέγουμε τόσο την ποιότητα όσο και το είδος του αρχείου που θα προκύψει. Είναι ενδιαφέρον ότι σε ένα κατά τα άλλα λιτό και λειτουργικό περιβάλλον υπάρχουν επιλογές για μετατροπή, πέραν των συνηθισμένων τύπων, ακόμα και σε .3gp για αναπαραγωγή σε κινητό ή απομόνωσης του ήχου από ένα βίντεο και εξαγωγή σε .mp3. Πολύ θετικό επίσης είναι ότι καθώς περιμένουμε να πραγματοποιηθεί η μετατροπή, μπορούμε να περιηγούμαστε σε άλλες ιστοσελίδες, χωρίς να χάνουμε τον χρόνο μας, ενώ για όλα αυτά υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες και στο ίδιο το αναφερόμενο site.
Ένας άλλος τρόπος είναι, αφού βρούμε το βίντεο που μας ενδιαφέρει, να προσθέσουμε στη γραμμή διεύθυνσης του φυλλομετρητή μετά το www και πριν το youtube το pwn, όπως στην παρακάτω εικόνα, και μετά να πατήσουμε enter.

Αμέσως θα μεταφερθούμε σε μια τοποθεσία, η οποία θα μας δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσουμε το βίντεο σε κανονική ποιότητα (.flv) ή υψηλή ποιότητα (.mp4) προσφέροντάς μας παράλληλα συνδέσμους για να κατεβάσουμε και τους αντίστοιχους players. Επίσης έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε ρυθμίσεις του βίντεο, όπως ο ρυθμός δειγματοληψίας, η ανάλυση, η αναλογία πλευρών, ή να εξαγάγουμε μόνο τον ήχο (π.χ. σε .mp3) και πολλές άλλες δυνατότητες.

Comments (0)