Έχουμε συζητήσει πολλές φορές κι έχουμε τονίσει την εκπαιδευτική αξιοποίηση μεγάλου μέρους του "πακέτου" που προσφέρει η Google και μάλιστα δωρεάν. Μια άγνωστη σε πολλούς -ωστόσο πολύ χρήσιμη- δυνατότητα είναι να λαμβάνουμε ειδοποιήσεις για τα γεγονότα που έχουμε καταχωρήσει στο ημερολόγιό μας στο Google Calendar. Οι ειδοποιήσεις αυτές μπορούν να είναι μέσω email ή και sms. Για να ενεργοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα πρέπει να προβούμε στις εξής ενέργειες:
- κάνουμε εισαγωγή στο Ημερολόγιο Google
- στην αριστερή στήλη κάνουμε κλικ στο "Τα ημερολόγιά μου", για να αναπτυχθεί (αν δεν είναι ήδη ανεπτυγμένο) και να εμφανιστούν όλα τα προσωπικά μας ημερολόγια (εδώ, για όσους κάνουν συγχρονισμό π.χ. με ένα android κινητό, πιθανώς να εμφανίζονται κι άλλα αντικείμενα, όπως "λίστες" ή "εργασίες")
- περνώντας το ποντίκι πάνω από το όνομα του ημερολογίου μας (πιθανότατα φέρει το όνομά μας ή κάτι που έχει σχέση με το προφίλ μας) βλέπουμε στα δεξιά του ένα αχνό μικρό βελάκι που δηλώνει πτυσσόμενη λίστα
- κάνοντας κλικ σ' αυτό το βελάκι εμφανίζεται μια λίστα επιλογών, από τις οποίες διαλέγουμε τις "Ειδοποιήσεις"
- στη σελίδα που εμφανίζεται κάνουμε κλικ στο κάτω μέρος, στον σύνδεσμο "Ρύθμιση του κινητού τηλεφώνου σας για τη λήψη ειδοποιήσεων"
- κατόπιν μάς ζητείται να δηλώσουμε τη χώρα μας και τον αριθμό κινητού που θα χρησιμοποιήσουμε (με τη μορφή +30...) και πατάμε το κουμπί "Αποστολή κωδικού επαλήθευσης"
- όταν λάβουμε τον κωδικό στο κινητό μας (συνήθως σε ελάχιστα δευτερόλεπτα), τον καταχωρούμε στο αντίστοιχο πεδίο και πατάμε το κουμπί "Ολοκλήρωση ρύθμισης"
- πατώντας "Αποθήκευση" αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις και επιστρέφουμε στα ημερολόγια
        Από εδώ και στο εξής, επιλέγοντας "Δημιουργία", δημιουργούμε ένα νέο "συμβάν", για το οποίο μπορούμε να δώσουμε έναν τίτλο, να δηλώσουμε το πού θα λάβει χώρα, το χρονικό διάστημα, να δώσουμε μια μικρή περιγραφή κλπ. Ανάμεσα στα άλλα, μπορούμε να πατήσουμε στον σύνδεσμο "Προσθήκη υπενθύμισης" (κάτω από τα χρώματα συμβάντος). Εκεί επιλέγουμε το είδος της υπενθύμισης (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω sms ή μέσω αναδυόμενου παραθύρου) και τον χρόνο πριν από το "συμβάν". Μπορούμε μάλιστα να ορίσουμε περισσότερες από μία ειδοποιήσεις, αρκεί να μην ξεχάσουμε να πατήσουμε "Αποθήκευση".
        Η υπηρεσία είναι δοκιμασμένη, δωρεάν και εκτιμώ ότι μπορεί να μας βοηθήσει αρκετά στην οργάνωση του προσωπικού μας χρόνου. Παραπάνω από αναγκαίο, για να μην ξεχνάμε τις ώρες των μαθημάτων στο ΠΑΚΕ!


        Comments (0)